Implantaat vergoeding


Vergoeding implantaten zorgverzekeraar

De vergoeding voor implantaten hangt af van de zorgverzekeraar en de polis die u daarbij heeft afgesloten. Er worden ieder jaar weer nieuwe pakketten en polisvoorwaarden aangeboden door zorgverzekeraars. Het is dus goed om van te voren goed te kijken wat voor polis u heeft afgesloten. Met een basispakket is er soms geen dekking terwijl u zich ook volledig kunt verzekeren. Zo kan een complete gebitsrestauratie bij een ongeval volledig vergoed worden. Het complete overzicht kunt u hier vinden.

Wettelijk eigen risico

Inwoners van Nederland van 18 jaar en ouder hebben een verplicht eigen risico gedeelte in de basisverzekering. Hoeveel dit is wordt elk jaar opnieuw bepaald. In 2015 was het eigen risico € 375,- en in 2016: € 385,-. Dit is het bedrag wat je zelf moet betalen als je gebruik wilt maken van zorg in Nederland. Dit is alleen voor zorg buiten de basisverzekering. U kunt ook uw eigen risico zelf verhogen. Op deze manier kunt u een korting krijgen op de premies bij de zorgverzekeraars. Deze factoren spelen mee in hoeveel de implantaten behandeling u netto gaat kosten. Door bij implantaten offerte uw gegevens achter te laten kunnen wij u vrijblijvend helpen met het beste advies voor uw behandeling. Wij houden hierbij rekening met uw persoonlijke, maar ook uw financiële situatie.

Implantaten. Cosmetisch of noodzakelijk?

Wat vaak een rol speelt bij de verzekeraars is de reden voor een implantaat behandeling. Dient er een gebit gerestaureerd te worden na een ongeluk? Of is er meer een behoefte naar de perfecte glimlach? Dit speelt mee in de kosten die gedekt kunnen worden door uw verzekering. Laat hieronder uw contactgegevens achter zodat wij contact met u kunnen opnemen. Wij geven graag vrijblijvend advies gepast op elke situatie. U kunt bij ons terecht voor vragen en advies op momenten dat onze tandarts praktijken open zijn. Houdt er wel rekening mee dat het vaak druk is en het dus kan zijn dat u even moet wachten. Wij adviseren dan ook dat u het contactformulier zo duidelijk mogelijk invult omtrent uw wensen. Wij komen dan snel bij u terug met een passend advies en de scherpste prijs.